Guerrilla StuntsNew Media Guerrilla

Guerrilla Marketing | Preperations Stop Kony (Part IV)

By April 18, 2012 No Comments

Fabian Wolf is campagneleider en woordvoerder voor STOP KONY Nederland. Tot aan 20 april geeft hij op Guerrilla Blog wekelijks een update over de vorderingen. STOP KONY heeft de potentie om op 20 april 2012 wereldwijd uit te groeien tot de grootste guerrillastunt ooit!


Het bleek eens te meer dat deze campagnevorm in combinatie met het doel de eerste in zijn soort is.
Met een bakfiets, afgeladen en beplakt met posters, fietste ik over de Amsterdamse grachten. Een ware blikvangerMen had meer associatie met het beeld dan de noemer. ‘Ik heb er wel iets van gezien ja?!’ was de algemene reactie die we ontvingen. Als ware marktkoopmannen stonden we op alle grote pleinen ons verhaal te doen. En, wat niemand had verwacht, de woorden werden warm onthaald door de voorbijgangers van ras Amsterdammer tot toerist. Iedereen had wel iets vernomen over de inmiddels fameuze Kony Campagne! Na twee dagen hadden we een opmerkelijkaantal van 2.500 posters weten uit te delen en op te hangen door heel Amsterdam tot in de Kalverstraat toe!

Het wachten was op de Facebook grafieken die moesten gaan pieken door de extra attentie die we hadden gecreëerd.
En, tegen alle verwachtingen in, gebeurde exact datgeen. In de dagen erna bleven de verzoeken binnenkomen voor posters, meer posters en wat er toch gaat gebeuren op de 20e April. De laatste week doet zijn intrede en het is tijd om spijkers met koppen te slaan. Do or die. Succes of teloorgang. Wij zijn er klaar voor! Ben jij er bij? #StopKonyNL

Alexis Verschueren

Making brand experiences that stick!

Leave a Reply