Guerrilla StuntsNew Media GuerrillaStreet Art

Street Art | Rubber duck invasion

By February 6, 2012 No Comments

Wat doet een museum als het niet opvalt tussen alle andere musea in midtown? En als het niet opvalt, hoe weten mensen dan dat er nieuwe expositie tentoon is gespreid? De oplossing? Guerrilla marketing!

MODA had de beschikking over een klein budget maar wist in samenwerking met The Titan (ad agency) toch op een heel doeltreffende wijze mensen te bereiken. MODA wist mensen eveneens te wijzen op het thema van de nieuwe tentoonstelling ‘Water Dream. The art of  bathroom design’. Via een heel gerichte Facebook-campagne werd een select publiek attent gemaakt op de nieuwe locatie van Moda en de expositie ‘WaterDream’. Maar dat betrof pas een heel klein publiek. Hoe kon Moda een groter deel van de community in Atlanta aanspreken?

Moda liet een invasie van badeendjes haar intrede doen… Dit bleef niet onopgemerkt, niet alleen de lokale pers rukte massaal uit, ook NBC maakte melding van de ‘Rubber duck invasion’. Voorbijgangers maakten talloze foto’s en poste deze op Facebook en Twitter. Hiermee werd het bereik van de campagne alsmaar groter en groter.

Maar dat was nog niet alles. Onder ieder badeendje zat een sticker met daarop de tekst  ‘If you’re going to take me, at least come see WaterDream at Moda on the 16th & Peachtree Ave. & Post a photo of me in your bathroom on Facebook or on Twitter’. Al met al een campagne met een verbluffend resultaat. Moda stond in één klap op de kaart en de expositie trok heel veel mensen.

(Via)

Alexis Verschueren

Making brand experiences that stick!

Leave a Reply