Guerrilla StuntsStreet Guerrilla

A Roof For My Country

By January 5, 2012 No Comments

A Roof For My Country is een stichting die huizen bouwt voor mensen in nood.

Het voortbestaan van de stichting is geheel afhankelijk van donaties. A Roof For My Country wil ook in de toekomst huizen blijven bouwen.  Daarom werd gezocht naar een nieuwe manier om donateurs te werven. Een manier die mensen letterlijk en figuurlijk in het hart moest raken.

Het idee: Cardio Tronic, een machine ontworpen om het hart van mensen te onderzoeken in ruil voor een kleine donatie in de vorm van een muntstuk.

Hoe werkt het? Je gaat voor de machine staan en gooit het muntstuk in de machine. Waarna men het geslacht en de leeftijd invoert. Je houdt je vast aan de handvaten.  Aan de hand daarvan gaat de machine je onderzoeken.  Na de meting, worden de resultaten geprint. Op het papiertje is te zien hoe je hart reageert op bepaalde handelingen zoals ‘Click “I like it” on Facebook……….6%’  of ‘To hate romantic movies……..10%’. Echter de conclusie luidt als volgt: ‘There is still room in your heart to help those who have no roof to live under..’ Maar Cardio Tronic doet meer, aan het einde van de meting ontvangt de persoon zijn of haar muntstuk terug. Onderaan de conclusie staat dat je nu echt een mooi gebaar kunt maken door het muntstuk alsnog te doneren aan A Roof For My Country.

Bekijk hier de video.

(Via)

Alexis Verschueren

Making brand experiences that stick!

Leave a Reply