Guerrilla StuntsStreet Guerrilla

My (alternative) way or the Highway?

By December 30, 2011 No Comments

Wanneer besluit je om voor een alternatieve route te kiezen terwijl je in de file staat? (On)bewust maak je afwegingen om de file wel of niet te verlaten. Je weegt de voor- en nadelen tegen elkaar af. Zolang je niet bekend bent met de alternatieve routes, verlies je tijd. Wellicht verlies je uiteindelijk nog wel meer tijd dan wanneer je in de file staat. En wie weet zijn de alternatieve routes eveneens geblokkeerd. Of de bewegwijzering op deze routes laat te wensen over, waardoor je de plek van bestemming niet eens bereikt. Misschien lost de file waarin je nu staat vanzelf wel op..

Terwijl je millimeter bij millimeter vooruit komt, vliegen deze gedachtes door je hoofd. Maar als puntje bij paaltje komt blijven de meesten van ons staan. Door te blijven staan weet je in ieder geval zeker dat je je bestemming bereikt. De zekerheid en vertrouwdheid van de snelweg winnen het van de onvoorspelbaarheid en onzekerheid van de nieuwe route. Alleen degenen ‘who know their way around’, beschikken over de kennis en ervaring om andere routes te rijden, kiezen voor minder bezette wegen.

Conventionele reclame-kanalen werken vrijwel op dezelfde manier, omdat er teveel adverteerders gebruik maken van dezelfde kanalen om dezelfde mensen op dezelfde tijd te bereiken. Onconventionele reclame-kanalen zorgen er juist voor dat je opvalt. Onverwachts op het juiste moment toeslaan, om een onuitwisbare indruk te maken op je doelgroep.

Het devies..  Ga op zoek naar een onverwachte combinatie, wijk af van het gebaande pad, en sla toe op een onbewaakt moment. En laat ze (doelgroep) achter in een oase van verbazing.

(Via Paper-plane.fr, Communicadores.com)

Alexis Verschueren

Making brand experiences that stick!

Leave a Reply